Biennale-Sessions_2018/6-8JUL: Space for an artist

July 8th, 2018

This project is meant to be an extension of Lina Bo Bardi’s Glass House in Sao Paulo, Brasil. The building is located in the middle of a forest, which is the reason why the main theme of the project is the connection between the building and the nature. The scaffolding structure allows to have a very flexible and modulated space, which can be adapted to various  needs. The building has three floors at different heights. Each floor dialogues with the forest outside in a particular way: from the lowest floor, which is located at the height of 3 meters from the ground, is possible to see just the trunks of the trees; from the middle floor, located at the height of 6.5 meters, is possible to see, besides the trees’ trunks, also some of the trees crowns; from the heighest floor, at the height of 14.9 meters, is possible to see on one side Lina Bo Bardi’s Glass House and on the other side the city of Sao Paulo. In this last floor there is also a very important element of the project: a big curtain wall that allows to establish a visual and direct connection between the inside and the outside, combining them.

CORRIDORI SARA, BRAMBILLA MARCO


Comments are closed.

facebook likes
facebook likes