Biennale-Sessions_2018/6-8JUL: Il filtro

July 5th, 2018

The idea behind the project of my group and I was to think about the prison area as not an area closed and not linked to the city but integrated with the society itself. In fact, our main idea has, since the start, focused on the big, almost abandoned, central area of the prison. On this way, we divided the public space into two different function: one opened to the people coming to see the people living within the prison, and the other part for the inhabitants themselves. How to separate this space but at the main time link them together in an only project? Thinking about a building that could become a space where to study, playing and see theatre exhibition all at the same time. A space that not only will link two new public space but also the female to the male department, in order to implement social interaction and sensibility among people. To conclude our project has been thinking about social interaction, formal problem of the prison itself and the importance of public space in people life.


No tags for this post.

Comments are closed.

facebook likes
facebook likes